Pages

Тест по темі "Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки"



Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки
  1. Вкажіть речовини, яких багато в овочах
    вуглеводи
    білки
    екстрактивні речовини
  2. Вкажіть, які з перерахованих речовин формують аромат овочів
    мінеральні речовини
    клітковина
    ефірні олії
  3. Який отруйний глікозид міститься в бвклажанах?
    соланін
    синігрін
    фазелін
  4. Яким способом обробляють білоголову капусту?
    ручним
    механічним
    термічним
  5. Вкажіть, до якої групи овочів відноситься ревінь
    плодові
    десертні
    вегетативні
  6. Вкажіть, які з перерахованих овочів відносять до десерних
    ревінь, спаржа, артишок
    горох, квасоля, боби
    кріп, естрагон, майоран
  7. Вкажіть, до якої групи овочів відноситься батат
    коренеплідні
    бульбоплідні
    томатні
  8. З якою метою калібрують овочі?
    для видалення домішок
    для видалення пошкоджених овочів
    для зменшення кількості відходів при механічній обробці
  9. Сульфітують обчищену картоплю для того, щоб...
    полегшити обчищання шкірочки
    запобігти її потемнінню
    продовжити час зберігання
  10. Щоб запобігти потемнінню, обчищену картоплю зберігають...
    в підкисленій воді
    в теплій воді
    в холодній воді
  11. Картоплю, нарізану соломкою використовують...
    для припускання
    для смаження основним способом
    для смаження у фритюрі
  12. Картопля, нарізана брусочками має розміри:
    товщина 0,7-1,0 см; довжина 3-4 см
    товщина 0,5-0,7 см; довжина 4-5 см
    товщина 0,1-0,2 см; довжина 3-4 см
  13. Картоплю, нарізану середніми кубиками використовують для...
    смаження основним способом
    смаження у фритюрі
    тушкування
  14. Картопля, нарізана великими кубиками має розміри:
    2,0-2,5 см
    1,0-1,5 см
    2,5-3,0 см
  15. Вкажіть розміри моркви, нарізаної брусочками
    товщина 0,5 см; довжина 3,5-4,0 см
    товщина 0,7 см; довжина 3-4 см
    товщина 1,0 см; довжина 4-5 см
  16. Вкажіть форми нарізування буряка
    брусочки, часточки, кружальця
    соломка, скибочки, кубики
    соломка, квадратики, кружальця
  17. Вкажіть, яку капусту не піддають тепловій обробці
    білоголову
    цвітну
    червоноголову
  18. Капусту, пошкоджену гусінню занурюють у воду...
    підсолену
    підкислену
    гарячу
  19. Вкажіть, які овочі нарізують шашками
    цибулю ріпчвсту
    картоплю
    капусту білоголову
  20. Зелену цибулю нарізують великими шматками довжиною...
    5-6 см
    2-3 см
    8-10 см
  21. Перець, підготовлений до фарширування перед використанням кладуть на 1-2 хв. у...
    холодну підсолену воду
    підкислену воду
    киплячу підсолену воду
  22. Вкажіть, яка кислота утворюється у квашеній капусті
    оцтова
    молочна
    винна
  23. Овочі висушують до вмісту вологи...
    12-14%
    15-20%
    25-30%
  24. Перед тепловою обробкою свіжозаморожені овочі...
    розморожують
    не розморожують
    заливають теплою водою
  25. Гриби мають високий вміст
    білків
    жирів
    екстрактивних речовин
  26. Сироїжки залежно від будови шапочки відносять до...
    пластинчастих грибів
    сумчастих грибів
    губчастих грибів
  27. На якій відстані відрізують нижню частину ніжки від шапочки гриба?
    2,0-2,5 см
    1,5-2,0 см
    2,0-3,0 см
  28. Щоб запобігти потемнінню, оброблені печериці промивають у ...
    підкисленій воді
    підсоленій воді
    холодній воді
  29. Яку отруйну речовину містять зморшки?
    гельвелову кислоту
    мурашину кислоту
    оцтову кислоту
  30. Отруйні гриби визначають за такою ознакою
    цибулина, покладена в гарячий відвар грибів не змінює кольору
    цибулина, покладена в гарячий відвар грибів чорніє
    цибулина, покладена в гарячий відвар грибів пожовтіє