Ads 468x60px

Тест по темі "Крупи, бобові, макаронні вироби: обробка, технологія приготування"


Крупи, бобові, макаронні вироби: обробка, технологія приготування страв
  1. Перед тепловою обробкою бобові замочують
    у теплій воді
    в холодній воді
    в гарячій воді
  2. Яку із вказаних круп не промивають?
    манну
    перлову
    пшоно
  3. Перлову крупу виготовляють із зерен
    пшениці
    ячменю
    проса
  4. Гарнір з макаронів використовують до
    птиці
    м'яса
    морепродуктів
  5. Котлети рисові готують з
    в'язкої каші
    розсипчастої каші
    каші, звареної на бульйоні
  6. Макарони для страви "Макаронник" варять
    зливним способом
    незливним способом
    комбінованим способом
  7. При замочуванні маса бобових збільшується
    в 3 рази
    в 2 рази
    в 4 рази
  8. Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?
    перлову
    гручку
    пшоно
  9. При варінні бобових їх заливають
    холодною водою
    окропом
    теплою водою
  10. Пшоно перед варінням обшпарюють, щоб видалити з нього
    гіркуватий присмак
    борошнистий присмак
    клейку консистенцію
  11. Коли солять бобові?
    на початку варіння
    під час варіння
    в кінці варіння
  12. Для крупника гречаного вариться каша
    розсипчаста
    в'язка
    рідка
  13. Для розсипчастої каші співвідношення крупи і води становить
    1:1
    1:2
    1:3
  14. Назва страви з розсипчастої каші, до складу якої входить протертий сир
    запіканка рисова
    крупник гречаний
    січеники з сиром
  15. Страва з макаронних виробів з начинкою, яку використовують для запікання
    макаронник
    бабка з локшини з сиром
    макаронник з м'ясом або субпродуктами
  16. Приваром називають
    випаровування рідини із страви
    збільшення каші в об'ємі та масі
    чітко виражений смак страви
  17. Зберігають готові каші на марміті при температурі 70-80°C протягом
    2 год.
    4 год.
    24 год.
  18. Для солодких рідких каш солі беруть
    10 г
    18 г
    5 г
  19. Рисову кашу варять
    двома способами
    трьома способами
    одним способом
  20. Вкажіть, яку кашу варять зливним способом
    рисову
    гречану
    перлову
  21. При повторному нагріванні каш їх початкові влвстивості
    не відновлюються
    частково відновлюються
    відновлюються
  22. Яка з перерахованих каш найшвидше старіє?
    пшоняна
    рисова
    манна
  23. Бабки відрізняються від запіканок тим, що до їх складу входять
    збиті білки
    більше яєць
    більше жовтків
  24. Горох варять протягом
    1,5-2 год.
    3-4 год.
    1-1,5 год.
  25. Страви з бобових зберігають протягом
    2 год.
    3 год.
    30-40 хв.
  26. Для варіння макаронних виробів зливним способом на 1 кг макаронів беруть
    5-6 л води
    3-4 л води
    2-3 л води
  27. Варені макарони погано поєднуються зі стравами
    з м'яса
    з риби
    з качки і гуски
  28. Привар макаронів, зварених незливним способом становить
    150%
    200%
    200-300%
  29. Вермішель варять протягом
    20-30 хв.
    12-15 хв.
    15-20 хв.
  30. Локшина відноситься до типу макаронних виробів
    ниткоподібні
    стрічкоподібні
    трубчасті