Для майбутніх кухарів...
Персональний сайт викладача спецдисциплін Світлани Костючик
Pages
(Перемістити в…)
Головна
Кухар - професія важлива
Навчальні матеріали
Презентації до уроків
Тести
Корисне відео
▼
Тест по темі "Вступ. Хімічний склад продуктів харчування"
Вступ. Хімічний склад продуктів
Вкажіть, чи правильним є твердження: страва - це поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені і готові до споживання
так
ні
частково
страва - це набір продуктів
Вкажіть, до якої групи хімічних речовин відноситься вода
органічні
неорганічні
складні
вуглеводи
Вкажіть від іонів яких речовин залежить твердість води
кальцію і магнію
кальцію і натрію
заліза і магнію
заліза і натрію
Вкажіть, в яку групу мінеральних речовин відноситься хлор
макроелементи
мікроелементи
ультрамікроелементи
органогенні елементи
Вкажіть, які з перерахованих мінеральних речовин беруть участь в кровотворенні
калій і кальцій
йод і фтор
мідь і кобальт
сірка і хлор
Вкажіть, в яку з перерахованих груп вуглеводів відноситься інулін
моносахариди
дисахариди
трисахариди
полісахариди
Вкажіть назву вітаміну В1
рибофлавін
тіамін
ретинол
піридоксин
Лактоза - це...
виноградний цукор
тваринний крохмаль
молочний цукор
буряковий цукор
Вкажіть добову потребу людини у білках
100 - 200 г
80 - 100 г
200 - 300 г
50 - 60 г
Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D
печінка тріски, яйця, молоко
овочі, зелень
хліб та хлібобулочні вироби
фрукти, ягоди
Вкажіть, який з перерахованих вітамінів має назву токоферол
вітамін Е
вітамін А
вітамін К
вітамін D
Вкажіть, які з перерахованих речовин відносять до алкалоїдів
хлорофіл, антоціани
ефірні олії, екстрактивні речовини
вітаміни
кофеїн чаю, теобромін какао
Які з перерахованих речовин мають бактерницидні властивості?
дубильні речовини
глікозиди
фітогнциди
вітаміни
Вкажіть, яку воду використовують для приготування страв
тверду
пониженої твердості
м'яку
мінеральну
Вкажіть, який з перерахованих елементів бере участь в утворенні гемоглобіну
залізо
калій
натрій
хлор
Вкажіть, в яких продуктах міститься найбільше води
риба, молоко
крупи, макаронні вироби
цукор, сіль
сухофрукти
За складом і властивостями білки поділяють на:
прості і складні
тваринні і рослинні
повноцінні і неповноцінні
Які з перерахованих жирних кислот відносять до ненасичених (неграничних)
стеаринова, капронова
олеїнова, ліноленова
каприлова
масляна
Вкажіть, в яких жирах переважають насичені жирні кислоти
свинячому жирі
риб'ячому жирі
баранячому, яловичому
маслиновій, соняшниковій оліях
Вкажіть, в яку групу вуглеводів відноситься галактоза
дисахариди
полісахариди
моносахариди
цукри
Вкажіть, яка з перерахованих речовин при варінні з цукром утворює драглі
інулін
крохмаль
глюкоза
пектин
Нестача вітаміну В1 в організмі людини призводить до захворювання
нервової системи
ураження шкіри
травної системи
розвитку недокрів'я
Який з перерахованих вітамінів бере участь у процесі згортання крові?
вітамін Е
вітамін А
вітамін D
вітамін К
Вкажіть, які з перерахованих продуктів містять екстрактивні речовини
гриби
макаронні вироби
м'ясо, риба
овочі та фрукти
Який з перерахованих вуглеводів використовують у харчуванні хворих на цукровий діабет?
інулін
глікоген
мальтозу
глюкозу
Вкажіть норму жирів на добу для людини
80 - 100 г
100 - 200 г
100 - 150 г
200 - 300 г
Вкажіть, який з перерахованих вітамінів легко руйнується
вітамін А
вітамін С
вітамін Е
вітамін РР
Вкажіть, до якої групи відноситься білок колаген
повноцінні
прості
неповноцінні
розчинні
Вкажіть групу, до якої відноситься мінеральний елемент фтор
органогенні елементи
макроелементи
мікроелементи
ультрамікроелементи
Вкажіть, яка з кислот утворюється при переробці молочних продуктів (бродінні)
винна
саліцилова
лимонна
винна
Головна сторінка
Переглянути веб-версію