Ads 468x60px

Цікаві факти про їжу та напої

1. Багато хто любить вино, але чи всі замислюються про процес його виготовлення. Зібраний автоматизованим способом виноград, все ті ж спеціальні машини очищають. При цьому комахи та інша живність можуть залишитися і піти під прес. Для дешевих вин виробник може і зовсім не сортувати виноград. Чим дорожча фірма виробник, тим вища якість очищення, до 99% сміття витягується. На жаль, 1% не виключений.

2. Продовжуючи тему вина, якщо винороб хоче отримати прозоре вино, то він додає в нього спеціальні інгредієнти. Зазвичай це желатин з копит і кісток тварин, глина і кров вола.
3. Згідно результату перевірки, проведеної групою дослідників, більш ніж 90% яблук, персиків, нектаринів і суниці містили пестициди, навіть після миття та очищення.
4. Популярна риба для суші, блакитний тунець, містить ртуть. Її вживання може привести до збільшення ризику хвороби серця.
5. 70% курчат, яких вирощують в США, споживають схвалені добавки миш'яку. Його використовують як антибіотик. На жаль, це завдає шкоди. При цьому миш'як використовують як добриво для вирощування й інших продуктів.
6. Багато хто любить білий, м'який і пухнастий хліб. Але чи знаєте ви, що багато виробників додають сульфат амонію, який сприяє кращому підйому тесту.
7. Тільки 16% продуктів з добавками виробляють невеликі компанії, більшу ж частину виробляють ті ж гігантські компанії виробники, що поставляють і інші продукти, які ми споживаємо. При чому їх продукти не краще, не якісніше. Єдиний вихід - це покупки на місцевому ринку у фермерів або вирощувати своїми силами.
8. У 2008 році поліцейський і його сім'я виграли 40 000 $ в судовому процесі проти компанії, що доставила їм їжу, зіпсовану слиною службовця. Син, який з'їв її, рвав протягом багатьох годин і згодом опинився в лікарні.
9. Одна чверть американців їсть в Макдоналдс кожен день, у той час як більшість дієтологів рекомендує обмежитися одні разом на місяць.
10. Повністю знежирений продукт не завжди низькокалорійний. Зазвичай віддалений жир замінюють ще гіршими компонентами, щоб додати аромат або хоч якийсь смак. Для порівняння - знежирений курча містить 742 калорії, а Біг Мак - 540.
11. Ви додали б чайну ложку порошку з обвугленої кістки корови в вашу ранкову кава? Я думаю, що більшість відповість - ні. Але, американці, використовуючи чистий білий цукор, фактично так і роблять. Процес відбілювання цукру за допомогою роздрібнених кісток був запатентований в 1812 році.
12. Bosingtang - корейський суп, приготовлений з м'ясом собаки. Для супу використовують, як правило, спеціальну породу Nureongi, яка практично не буває домашнім вихованцем. Їх розводять на спеціальних фермах, точно так само як корів або овець. Офіційно це було заборонено корейським урядом, але тільки для того, щоб задовольнити міжнародні скарги. Ви все ще легко зможете знайти це блюдо в багатьох ресторанах.

13. rBGH - штучно зроблений гормон росту великої рогатої худоби, спочатку розвинений компанією Монсанто. Сполучені Штати - єдина розвинена країна в світі, яка дозволяє продаж і вживання молока від корів, що харчуються цим гормоном. rBGH збільшує ризик раку молочної залози і гормональних збоїв у людини.