До
Вашої уваги національні страви країн світу! Читайте про те, чим полюбляють
ласувати в різних куточках нашої планети. Дізнайтеся про кухні народів світу,
зокрема, про страви української кухні! Для всіх гурманів та не тільки – цікаві
факти про кухні світу!
Японські любителі морозива – великі гурмани.
Адже вони із задоволенням їдять ці ласощі зі смаком крабів, курячого м’яса і
навіть кактусів. Жителі Аляски вважають
пікантним блюдо з підгнилими риб’ячими головами. Індіанці майя охоче наминали морських свинок, вважаючи їхнє м’ясо
особливо ніжним. Глядачі колумбійських кінотеатрів
їдять під час улюблених фільмів не поп-корн, а смажені мурахи. Індонезійці охоче ласують смаженими
кажанами. А гастрономічна любов італійців
до співочих птахів призвела до того, що в країні були повністю винищені
багато видів пернатих.
Українські національні страви широко відомі за межами нашої
країни. І це зовсім не стереотип чи приниження національної гідності, просто
наші страви – справді смачні.
Борщ – одна з найпопулярніших страв в
Україні, існує 3 види борщу: червоний, щавлевий, холодний. Вареники – варене тісто з різними начинками – традиційна українська
страва на святковому чи недільному столі. Деруни
або пляцки з тертої картоплі –
улюблена повсякденна страва українців, зазвичай подається зі сметаною. Ну і,
звісно ж, сало – корисне, смачне і ситне, до того ж довго зберігається.
Як
бачимо, українці ще ті ласуни. Українська
національна кухня надзвичайно багата – банош, куліш, кльоцки, медівники, балабушки,
юшки, гарбузяна каша і т.д. Варто зазначити, що кожен регіон має свої
страви-родзинки, до прикладу, скуштувати справжній куліш можна лише на полонині у вівчарів.
У
1919 році Бостон пережив маленьке
цунамі з меляси: по місту
прокотилася хвиля сиропу заввишки близько 2 м. Причиною солодкого форс-мажору став
вибух величезної цистерни.
Найдавнішою
їжею, яку віднайшли археологи під час розкопок в ПАР, виявилися молюски,
якими понад 150 000 років тому пообідав один з наших предків. Вочевидь,
людство завжди любило морепродукти.
Людовік 14–й, або Король-Сонце, – не визнавав
столових приборів і їв руками все, навіть суп. При цьому він був дуже
акуратний: на столі не залишалося ні крихти, ні краплі.
Щоб
підтримувати себе в хорошій формі, сумоїст
повинен проводити за обіднім столом не менше двох годин. При цьому не тільки
наминати їжу, але й щедро запивати її пивом.
Більшість
засуджених до смерті американців замовляли
на останню вечерю картоплю фрі, стейки, а також гамбургери і чізбургери.
Кожен
день в Макдональдси приходять не
менше семи відсотків громадян США.
В
17-му сторіччі вживання кави вважалося в Туреччині страшним злочином. Викриті
любителі кави засуджувалися до смерті.
Стародавні
греки покращували смак вина, змішуючи
його з морською водою.
Суп
«Ластівчине гніздо», який так
люблять в Китаї, названий так неспроста. Він
дійсно готується з гнізд ластівок.
Якщо
спробувати розігріти в мікрохвильовці виноград
– він вибухне. Тільки не намагайтеся це перевірити – повірте нам на слово.
Класична
італійська піца містить кольори
національного прапора. Його утворюють такі продукти, як томати, сир «Моцарела»
і зелень петрушки.
Деякі
китайські любителі чаю не тільки підсолоджують,
але і підсолюють напій.
Хочете
«підзарядитися» вітаміном С? Тоді пам’ятайте, що в червоному грейпфруті його міститься набагато
більше, ніж в жовтому, а в чорному чаю
– набагато менше, ніж у зеленому.
Батьківщина
звичної для нас квашеної капусти –
насправді Китай. Тільки в Піднебесній імперії її не маринували, а вимочували у
вині.
У
першому кетчупі, що з’явився також в
Китаї більше ніж три століття тому, зовсім не було томатів. До
його складу входили молюски, маринована риба і приправи.