18.03.2020
Завдання для дистанційного навчання з предмета "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" з теми "Значення м'ясних страв у харчуванні, їх класифікація. Процеси, що відбуваються в м'ясі під час теплової кулінарної обробки"

Навчальні матеріали до уроку: конспект, презентація, підручник.
Завдання для дистанційного навчання з предмета "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" з теми "Значення м'ясних страв у харчуванні, їх класифікація. Процеси, що відбуваються в м'ясі під час теплової кулінарної обробки"

Навчальні матеріали до уроку: конспект, презентація, підручник.
Завдання для дистанційного навчання з предмета "Облік, калькуляція, звітність"
Завдання 1.
На
підставі вихідних даних оформити калькуляційну картку, та визначити загальну вартість
продуктів на 100 порцій (1 порцію).
Страва «М’ясо
варене з цибулею та сметаною»
Яловичина
(пружок, лопаткова частина, грудинка) – 164/121, морква – 4/3, цибуля ріпчаста
– 28/23, петрушка (корінь) – 3/2, жир тваринний топлений – 10, сметана – 50.
Вихід 285.
Ціни на сировину
за кг/грн:
яловичина – 118, морква – 21. Цибуля ріпчаста – 23, петрушка (корінь) – 16, жир
тваринний топлений – 98, сметана – 106.
Завдання 2.
На
підставі вихідних даних оформити калькуляційну картку, та визначити загальну
вартість продуктів на 100 порцій (1 порцію).
Страва «Баранина з
пшоном»
Баранина
(грудинка, лопаткова, тазостегнова частина) – 112/80, пшоно – 50, сіль – 4,
цибуля ріпчаста – 20/17, сало шпик – 10,4/10, петрушка зелень – 4/3. Вихід
-250.
Ціни на сировину
за кг/грн: баранина
– 125, пшоно – 26, сіль – 12, цибуля ріпчаста – 18, сало шпик – 80, петрушка
(зелень) – 56.
Виконане завдання відправляйте на електронну
пошту svkostyuchik@gmail.com