Домогтися, щоб шеф відкрив вам свої
професійні секрети дуже непросто. Проте, редактори кулінарного каналу Food Network
дізналися потрібну інформацію у кращих кухарів Америки з тим, щоб оприлюднити
список зі ста гастрономічних порад на кожен день. З якого ж боку підходити до
кухні та інгредієнтів, щоб все виходило, як у справжніх профі? Ось декілька
порад...
Шеф-кухар Рик Трамонті:
"Зберігайте прянощі в
прохолодному, темному місці, а не на поличці над плитою. Вологість повітря,
світло і тепло приведуть до того що, трави та спеції втратять свій
аромат".
Шеф-кухар Маркус Самуельсон:
"Якщо ви збираєтесь готувати
для особливого випадку - будь-то вечеря для вашого боса або обід на честь
почесної дати - ніколи не покладайтеся на новий рецепт і на новий інгредієнт".
Шеф-кухар Жерар Крафт:
"Після роботи з часником
енергійно потріть руки над раковиною в кухні протягом 30 секунд. Потім помийте
руки. Так приберете часниковий запах".
Шеф-кухар Гай Фієрі:
"Розсіл, діти мої, розсіл! Щоб
ваш птах був суперароматним, завжди замочуйте його в розсолі".
Шеф-кухар Джон Чанг:
"Коли ви дрібно нарізаєте
трави, киньте на обробну дошку трохи солі. Вона буде утримувати зелень від
ковзання".
Шеф-кухар Норман Ван Айкен:
"При випіканні печива
переконайтеся, що тісто добре охолоджене, перш, ніж посадити його на деко. Це
дозволить вирівняти текстурні відмінності всіх інгредієнтів тіста".