Ads 468x60px

5 найдорожчих десертів у світі

Десерти люблять всі: і дорослі, і діти. Насолоджуючись улюбленим ласощами, ви забуваєте буквально про все і навіть не думаєте про те, скільки грошей, можливо, доведеться витратити у майбутньому на лікування карієсу. Втім, послуги стоматолога стоять сущі копійки в порівнянні з цінами деяких десертів. А зараз приготуйтеся пускати слину і повільно випадати в осад, дивлячись на найдорожчі ласощі!
1. NОKA Chocolate ($850)
Шоколад з так званої Вінтажній колекції, випущений американським виробником NОKA Chocolate, коштує приблизно 850 доларів (за півкілограма).
Продукція цієї фірми відома своїм прекрасним оформленням і неперевершеними смаковими якостями далеко за межами Сполучених Штатів. Для приготування шоколаду виробник використовує какао-боби, вирощувані в Еквадорі, Венесуелі, Кот-Д’івуарі та Тринідаді. Всі солодощі, які представлені в «Вінтажній колекції», виробляються з темного шоколаду.
Якщо у вас з’явилися зайві 850 доларів і ви мрієте спробувати шоколад найвищого класу, можете вивчити докладні описи смакових характеристик і керівництва з дегустації, що надаються компанією NОKA Chocolate для всіх продуктів з серії «Вінтажна колекція», а потім зробити вибір.
2. Санде «Золотий достаток» ($1 тис.)
Зроблене з дорогих продуктів чудової якості, санде подається в одному з кращих ресторанів Нью-Йорка, Serendipity. Вартість однієї порції – 1 тисяча доларів! Випуск десерту був приурочений до святкування 50-річчя з моменту відкриття першого заклади мережі Serendipity.
Співробітники ресторану Serendipity запевняють, що «Золотий достаток» клієнти купують лише 1-2 рази в місяць. У процесі приготування одного з найдорожчих у світі десертів ванільне морозиво Tahitian Vanilla Bean змішується з мадагаскарською ваніллю і вишуканим венесуельським шоколадом Chuao. Перед подачею санде прикрашається великим листом, який покритий 23 каратами харчового сусального золота.
У числі інших інгредієнтів, що використовуються при приготуванні цього санде – паризькі цукати, марципанові вишні, швейцарські трюфелі, апельсин, маракуйа і арманьяк, що надає десерту красивого золотистого відтінку.
3. Брауні «Екстраординарне» ($1 тис.)
Скуштувати брауні «Екстраординарне» ви можете в ресторані Brule, розташованому в готелі Tropicana Resort міста Атлантік-Сіті. Тістечко роблять з дорогого чорного шоколаду. Воно подається з кулькою кавового морозива і елітним португальським портвейном марки Quinta do Novel Nicional у флаконі з кришталевої помпою. Саме портвейн надає десерту особливого смаку.
4. Десерт «Золото для султана» ($1 тис.)
Цей десерт турки часто дарують молодятам на весілля.
Хочете дізнатися, яке на смак золото? Скуштуйте вишуканий десерт «Золото для султана», пропонований в п’ятизірковому стамбульському готелі Ciragan Palace Kempinski Hotel. Вартість однієї порції – 1 тисяча доларів.
Тістечко робиться з айви, інжиру, груші та абрикос, вимочуванних в ямайському ромі близько двох років. Безпосередньо перед подачею воно прикрашається ванільними бобами, доставленими з Французької Полінезії, чорним трюфелем, карамеллю, а також сусальним харчовим золотом вагою в 23,5 карат. Процес приготування десерту займає приблизно 72 години. Його поміщають в маленьку сріблясту коробку, прикрашені золотою печаткою.
5. Макаруни Haute Couture ($7,4 тис.)
Макаруни – мигдальне печиво з найніжнішим смаком і прошарком з вершкового крему. Ці ласощі популярні у Франції. В кондитерському відділі будь-якого магазину ви без труднощів можете знайти десятки видів макарун.

У 2008 році французький кондитер П’єр Ерме видозмінив оригінальний рецепт ласощів. За словами П’єра, він готував авторські макаруни виключно з високоякісних і, відповідно, дорогих продуктів, чим і обумовлюється запаморочлива ціна ласощів – майже 7,5 тисяч доларів за кілограм!