Десерти люблять всі: і дорослі, і діти. Насолоджуючись
улюбленим ласощами, ви забуваєте буквально про все і навіть не думаєте про те,
скільки грошей, можливо, доведеться витратити у майбутньому на лікування
карієсу. Втім, послуги стоматолога стоять сущі копійки в порівнянні з цінами
деяких десертів. А зараз приготуйтеся пускати слину і повільно випадати в осад,
дивлячись на найдорожчі ласощі!
1. NОKA Chocolate ($850)
Шоколад з так званої Вінтажній
колекції, випущений американським виробником NОKA Chocolate, коштує приблизно
850 доларів (за півкілограма).
Продукція цієї фірми відома своїм
прекрасним оформленням і неперевершеними смаковими якостями далеко за межами
Сполучених Штатів. Для приготування шоколаду виробник використовує какао-боби,
вирощувані в Еквадорі, Венесуелі, Кот-Д’івуарі та Тринідаді. Всі солодощі, які
представлені в «Вінтажній колекції», виробляються з темного шоколаду.
Якщо у вас з’явилися зайві 850
доларів і ви мрієте спробувати шоколад найвищого класу, можете вивчити докладні
описи смакових характеристик і керівництва з дегустації, що надаються компанією
NОKA Chocolate для всіх продуктів з серії «Вінтажна колекція», а потім зробити
вибір.
2. Санде «Золотий достаток» ($1 тис.)
Зроблене з дорогих продуктів чудової
якості, санде подається в одному з кращих ресторанів Нью-Йорка, Serendipity.
Вартість однієї порції – 1 тисяча доларів! Випуск десерту був приурочений до
святкування 50-річчя з моменту відкриття першого заклади мережі Serendipity.
Співробітники ресторану Serendipity
запевняють, що «Золотий достаток» клієнти купують лише 1-2 рази в місяць. У
процесі приготування одного з найдорожчих у світі десертів ванільне морозиво Tahitian
Vanilla Bean змішується з мадагаскарською ваніллю і вишуканим венесуельським
шоколадом Chuao. Перед подачею санде прикрашається великим листом, який покритий
23 каратами харчового сусального золота.
У числі інших інгредієнтів, що
використовуються при приготуванні цього санде – паризькі цукати, марципанові
вишні, швейцарські трюфелі, апельсин, маракуйа і арманьяк, що надає десерту
красивого золотистого відтінку.
3. Брауні «Екстраординарне» ($1 тис.)
Скуштувати брауні «Екстраординарне»
ви можете в ресторані Brule, розташованому в готелі Tropicana Resort міста
Атлантік-Сіті. Тістечко роблять з дорогого чорного шоколаду. Воно подається з
кулькою кавового морозива і елітним португальським портвейном марки Quinta do
Novel Nicional у флаконі з кришталевої помпою. Саме портвейн надає десерту особливого
смаку.
4. Десерт «Золото для султана» ($1 тис.)
Цей десерт турки часто дарують
молодятам на весілля.
Хочете дізнатися, яке на смак
золото? Скуштуйте вишуканий десерт «Золото для султана», пропонований в
п’ятизірковому стамбульському готелі Ciragan Palace Kempinski Hotel. Вартість
однієї порції – 1 тисяча доларів.
Тістечко робиться з айви, інжиру,
груші та абрикос, вимочуванних в ямайському ромі близько двох років.
Безпосередньо перед подачею воно прикрашається ванільними бобами, доставленими
з Французької Полінезії, чорним трюфелем, карамеллю, а також сусальним харчовим
золотом вагою в 23,5 карат. Процес приготування десерту займає приблизно 72
години. Його поміщають в маленьку сріблясту коробку, прикрашені золотою
печаткою.
5. Макаруни Haute Couture ($7,4 тис.)
Макаруни – мигдальне печиво з
найніжнішим смаком і прошарком з вершкового крему. Ці ласощі популярні у
Франції. В кондитерському відділі будь-якого магазину ви без труднощів можете
знайти десятки видів макарун.
У 2008 році французький кондитер
П’єр Ерме видозмінив оригінальний рецепт ласощів. За словами П’єра, він готував
авторські макаруни виключно з високоякісних і, відповідно, дорогих продуктів,
чим і обумовлюється запаморочлива ціна ласощів – майже 7,5 тисяч доларів за
кілограм!